Daal af in de mysterieuze Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal af in een 'echte' kolenmijn op zoek naar het zwarte goud. In de steenkolenmijn van Valkenburg, de laatst overgebleven bezoekersmijn van Nederland, ga je diep onder de grond. Ontdek alles over het zware leven van mijnwerkers.

Op avontuur onder de grond

Tijdens je tocht van 75 minuten wordt duidelijk dat het bepaald geen pretje was om in een steenkolenmijn te werken. De mijnwerkers bewogen zich, kruipend in het zwarte stof, door een bloedhete mijn vol herrie. Alle gidsen werkten zelf ook als mijnwerker in de kolenmijn, komen uit mijnwerkersfamilies of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld. Ze vertellen je vol enthousiasme alles wat ze weten. Voor welke gevaren kwamen mijnwerkers te staan? En hoe gingen ze om met de zware werkomstandigheden, zoals mijngas? De verhalen zijn super interessant, erg humoristisch en hartverwarmend. Ontmoet de gidsen van de steenkolenmijn alvast en lees wat ze het mooist vonden aan werken in de mijnen.

Steenkolenmijn Valkenburg

Spannend groepsuitje in Valkenburg

Een bezoekje aan de steenkolenmijn is óók een absolute aanrader voor groepen, bijvoorbeeld als schoolreisje. Er gelden speciale prijzen voor groepen groter dan twintig personen en er zijn leuke arrangementen mogelijk in samenwerking met onder andere Pretpark De Valkenier en MergelRijk. Of volg een spannende, ondergrondse spooktocht. Spannend! De spooktocht is toegankelijk voor bezoekers vanaf tien jaar. Bekijk snel alle arrangementen van Steenkolenmijn Valkenburg.

Steenkolenmijn Valkenburg in Valkenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Volg een rondleiding door de steenkolenmijnen.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Op avontuur onder de grond.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Elektrische trein door de mijn.