Daal af in de mysterieuze Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal af in een 'echte' kolenmijn op zoek naar het zwarte goud. In de steenkolenmijn van Valkenburg, de laatst overgebleven bezoekersmijn van Nederland, daal je af in de mijn. Ontdek alles over het zware leven van mijnwerkers.

Op avontuur onder de grond

Tijdens je tocht van 75 minuten wordt duidelijk dat het geen pretje was om in een steenkolenmijn te werken. De mijnwerkers gingen kruipend door het zwarte stof in een bloedhete mijn vol herrie. De gidsen die bezoekers ontvangen, hebben als mijnwerker in de kolenmijn gewerkt, komen uit mijnwerkersfamilies of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld. Voor welke gevaren kwamen mijnwerkers te staan? En hoe gingen ze om met de zware werkomstandigheden, zoals mijngas? Hun verhalen zijn heel interessant, erg humoristisch en hartverwarmend. Ontmoet alvast de gidsen van de steenkolenmijn en lees wat ze het mooist vonden aan werken in de mijnen.

Steenkolenmijn Valkenburg

Spannend groepsuitje in Valkenburg

Een bezoekje aan de steenkolenmijn is óók aan te raden voor grote groepen, bijvoorbeeld als schoolreisje. Er gelden speciale prijzen voor groepen groter dan twintig personen. Ook zijn er leuke arrangementen mogelijk in samenwerking met onder andere Pretpark De Valkenier en MergelRijk. Of volg een spannende, ondergrondse spooktocht - de spooktocht is alleen toegankelijk voor bezoekers vanaf tien jaar. Bekijk alle arrangementen van Steenkolenmijn Valkenburg.

Steenkolenmijn Valkenburg in Valkenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Volg een rondleiding door de steenkolenmijnen.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Op avontuur onder de grond.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Met de trein door de mijn.