Daal af in de mysterieuze Steenkolenmijn Valkenburg

Daal neer in een echte kolenmijn op zoek naar het zwarte goud. In de steenkolenmijn van Valkenburg, de laatst overgebleven van Nederland, daal je onder leiding van een oud-mijnwerker af in de mijn, waar van alles te zien is over het zware leven van mijnwerkers.

De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. Tijdens de rondleiding wordt duidelijk dat het geen pretje was om in een steenkolenmijn te werken. De mijnwerkers gingen kruipend door het zwarte stof in een bloedhete mijn vol herrie. De gidsen die bezoekers rondleiden, hebben allemaal als mijnwerker in de kolenmijn gewerkt en vertellen dus uit hun eigen ervaring. Hun rondleidingen zijn niet alleen heel interessant, maar ook erg humoristisch.

Steenkolenmijn Valkenburg

De steenkolenmijn is aan te raden voor grote groepen, bijvoorbeeld als schoolreisje. Er gelden speciale prijzen voor groepen groter dan twintig personen. Ook zijn er leuke arrangementen mogelijk in samenwerking met de ZLSM (Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij), familiepark De Valkenier, De Kabelbaan en de Spookgrot. Kijk voor meer informatie op de website van de Steenkolenmijn.

Lees de reportage over de Steenkolenmijn Valkenburg op DagjeWeg.NL. Redacteur Henk Meijer ging samen met een kompel (een mijnwerker) de steenkolenmijn in.

Daal af in de mysterieuze Steenkolenmijn Valkenburg in Valkenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Steenkolenmijn Valkenburg

Rondleiding

Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Onder de grond

Steenkolenmijn Valkenburg

Trein door de mijn