Daal af in de mysterieuze Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal af in een 'echte' kolenmijn op zoek naar het zwarte goud. In de Steenkolenmijn Valkenburg, de laatst overgebleven bezoekersmijn van Nederland, ga je diep onder de grond. Ontdek alles over het zware leven van mijnwerkers en bewonder allerlei machines (in actie) en attributen uit de tijd dat er in deze mijnen nog keihard gewerkt werd.

Op avontuur onder de grond

Tijdens een rondleiding van een uur wordt duidelijk dat het bepaald geen pretje was om in een steenkolenmijn te werken. De mijnwerkers bewogen zich, kruipend in het zwarte stof, door een bloedhete mijn vol herrie. Je tour start met een film over het dagelijks leven diep onder de grond. De informatie die je vervolgens tijdens de rondleiding krijgt komt uit eerste hand, want alle gidsen werkten zelf ook als mijnwerker in de kolenmijn of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld. Voor welke gevaren kwamen mijnwerkers te staan? En hoe gingen ze om met de zware werkomstandigheden, zoals mijngas? De verhalen zijn super interessant, erg humoristisch en hartverwarmend.

Steenkolenmijn Valkenburg

Spannend groepsuitje in Valkenburg

Een bezoekje aan de steenkolenmijn is óók een absolute aanrader voor groepen, bijvoorbeeld als schoolreisje. Er gelden speciale prijzen voor groepen groter dan twintig personen. Bekijk alle arrangementen.

Steenkolenmijn Valkenburg in Valkenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Volg een rondleiding door de steenkolenmijnen.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Op avontuur onder de grond.

Bezoek Steenkolenmijn Valkenburg.

Elektrische trein door de mijn.