Stoomtrein Katwijk Leiden
Stoomtrein Katwijk Leiden

De gerestaureerde Stoomtrein Katwijk Leiden tuft zijn route rondom het Valkenburgse Meer tussen Wassenaar en Leiden. Het historische treinstation is onderdeel van een buitenmuseum, waar je onder andere historische stoomlocomotieven, diesellocomotieven en rijtuigen ziet. Allemaal net op tijd gered van sloop. Samen met de rest van het rollend materieel geven ze de bezoekers een indruk van het leven en werken aan en bij het smalspoor in Nederland.

Het museum is erg leuk voor kinderen. Het avontuur begint voor hen al bij aankomst in een echt stationsgebouw, waar ze een kaartje kopen. Met eigen ogen zien ze hoe stoom werkt in het binnenmuseum. En ze mogen bijna overal op, in en aanzitten - behalve als iets heet is natuurlijk. De stoker of machinist zet ze zo even op de locomotief om naar het vuur te kijken!

Stoomtrein Katwijk Leiden in Valkenburg_Zuid-Holland leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek stoomtreinkatwijkleiden.nl

Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden © Pieter van der Ham.
Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden © Pieter van der Ham.
Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden © Leendert Kasius.
Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden © Leendert Kasius.