1

De Beeldentuin met showroomdorp
De Beeldentuin

Zover het oog reikt alleen maar beelden. In De Beeldentuin in Garderen staan meer dan vierduizend verschillende beelden, die gemaakt zijn van allerlei materialen. Veel van deze beelden worden in De Beeldentuin zelf gemaakt. Dat is al de moeite van een bezoek waard, maar dan heb je het showroomdorp nog niet gezien. Dit dorp oogt niet als een winkel, maar meer een gezellig vakantiedorpje met authentieke gevels, een binnenpleintje, oude klinkers en bloembakken aan de balkonnetjes. Hier koop je leuke woon- en tuindecoraties en kleine meubels.

Kamers vol wooninspiratie

Er zijn maar liefst twaalf huiskamers op de begane grond en een ingerichte eerste verdieping die er allemaal warm en uitnodigend uitzien. Sla zeker het knusse boerderijtje niet over. Dit winkeltje met rieten dak, houten balken en gevulde kippenren past helemaal in de omgeving, Garderen ligt namelijk in de gemeente Barneveld, bekend van de kip. In de Ot en Sien winkel ga je terug in de tijd met figuurtjes en leesplankjes van Mies, Wim en Zus Jet. Voor de kinderen is een buitenspeelplek ingericht. De tuin is omringd door bos, en is heel leuk voor een middagje uit.

De Rozentuin

Plof ook even neer in lunchroom de Rozentuin, op de begane grond van het showroomdorp, en geniet van een kopje koffie, gebakje, lunch of high tea. Hier wordt je bediend door mensen met een verstandelijke beperking. Probeer ook eens de Veluwsche Koffietafel, een soort high tea, maar dan met koffie en allerlei lekkernijen van de Veluwe. In de Rozentuin is het ook mogelijk om een workshop silhouet beschilderen te volgen.

De Beeldentuin in Garderen leent zich ook goed voor een vriendinnendag, high of afternoon tea, familiedag en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De Beeldentuin. Foto: De Beeldentuin.
De Beeldentuin. Foto: De Beeldentuin.
Het gezellige showroomdorp. Foto: De Beeldentuin.
Het gezellige showroomdorp. Foto: De Beeldentuin.
Geniet van een high tea. Foto: De Beeldentuin.
Geniet van een high tea. Foto: De Beeldentuin.
Schuif aan in de gezellige lunchroom de Rozentuin. Foto: De Beeldentuin.
Schuif aan in de gezellige lunchroom de Rozentuin. Foto: De Beeldentuin.