Zeehondentocht van Texel naar Vlieland
Zeehondentocht van Texel naar Vlieland

In de verte schittert Vlieland in de golven, op zandbanken die voorbij komen liggen zeehonden languit in de zon, en de wind blaast door je haren. Vaar met de Vriendschap van Texel naar Vlieland en geniet van de prachtige Waddenzee en haar bewoners.

De boot van De Vriendschap vaart in het hoogseizoen elke dag van Texel naar buureiland Vlieland. Een aanrader is de zeehondentocht, ook wel robbentocht genoemd. In het Eijerlandse Gat, het Noordzee-gebied tussen de twee eilanden, leven maar liefst 1500 gewone zeehonden en 1000 grijze zeehonden. Genoeg kans om zeehonden te zien dus! Tip: vraag aan de matroos of je zijn verrekijker mag lenen. Omdat de robben vertrouwd zijn met het blauwe silhouet van 'De Vriendschap' kan het schip heel dicht bij de dieren komen.

Zeehondentocht van Texel naar Vlieland in De Cocksdorp leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.waddenveer.nl

Zeehondentocht van Texel naar Vlieland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.