Archeologisch Museum Aardenburg
Archeologisch Museum Aardenburg

In een winkelpand uit de zeventiende eeuw is het Archeologisch Museum Aardenburg gevestigd. In het museum zijn Romeinse en middeleeuwse archeologische vondsten te zien. Vanaf de jaren vijftig vonden in het centrum van Aardenburg grootschalige opgravingen plaats. In Aardenburg stond namelijk vroeger een groot Romeins fort met daarnaast een dorpje. De archeologen groeven zoveel op dat een aantal historisch geïnteresseerde Aardenburgers besloten een archeologisch museum op te richten. In 1958 betrokken ze daarvoor een pand aan de Markt, waar nu een prachtige collectie Aardenburgse bodemvondsten te zien is.

Bezoekers zien de resten van een Gallo-Romeins tempeltje en gaan op de benedenverdieping terug naar de Romeinse tijd. Op de eerste verdieping staan de middeleeuwen centraal. Zo wordt een beeld geschetst van hoe mensen in Romeins en middeleeuws Aardenburg woonden, werkten en geloofden. Achter het museum is een heemtuin te vinden.

Archeologisch Museum Aardenburg in Aardenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Archeologisch Museum Aardenburg