Museum Cultuurforum Aardenburg




Museum Cultuurforum Aardenburg

In een winkelpand uit de zeventiende eeuw vind je Museum Cultuurforum Aardenburg. Ontstaan omdat er vanaf de jaren vijftig in het centrum van Aardenburg heel veel archeologische schatten werden gevonden. Hier stond vroeger namelijk een groot en belangrijk Romeins fort, met daarnaast een kampdorp.

In het museum stap je terug in de tijd en voel je je even een echte Romein dankzij de interactieve expositie. Je ziet er onder andere de resten van een Gallo-Romeins tempeltje en ontdekt hoe belangrijk badhuizen waren. Er liggen zelfs spullen uit het kampdorp, waar er niet veel van zijn. Zo ontdek je meer over het dagelijkse leven van de kampvolgers. Dat heel veel werd gemaakt van been bijvoorbeeld, de meeste mensen kleding droegen van wol of linnen en dat er heel veel zout werd gebruikt. Wij vinden dit nu ongezond, maar vroeger was zout belangrijk om het eten langer goed te laten blijven.

Je vindt in het museum ook van alles over de latere geschiedenis van Aardenburg en interessante wisselexposities.

Museum Cultuurforum Aardenburg in Aardenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek museumaardenburg.nl

Museum Cultuurforum Aardenburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.