1

Fort 1881


-advertentiepositie-



Fort 1881 - TIJDELIJK GESLOTEN

Het museum is tijdelijk gesloten vanwege aanpassingen en uitbreidingen aan de expositie. Het historische pantserfort werd in 1881 gebouwd om de ingang van de Nieuwe Waterweg en de Rotterdamse haven te verdedigen. Binnen in het fort zijn veel kamers, gangen en trappen, het is een typisch kustverdedigingsfort. Verken het drie kilometer lange gangenstelsel en krijg een indruk hoe soldaten in zo'n fort leefden. Hier is de waanzin van de Tweede Wereldoorlog goed voor te stellen, als je bedenkt dat in en rond het fort 8.000 Duitse militairen gelegerd waren. Ervaren rondleiders wandelen mee door museum Fort 1881, en zo ontdek je ruimtes waar andere bezoekers niet mogen komen en hoor je de mooiste verhalen en anekdotes. In het museum ontdek je vier verschillende periodes van het fort: de meidagen in 1940, de Duitse bezetting, de bouw en bewapening van het fort en Hoek van Holland en de rol in de wereldhaven van Rotterdam.

Interessant weetje: de ministerraad die hier in 1940 werd gehouden, is de enige ministerraad ooit buiten Den Haag. In deze vergadering werden besluiten genomen die van grote invloed waren op het verloop van de Tweede Wereldoorlog in ons land.

Fort 1881 in Hoek van Holland leent zich ook goed voor een kinderfeestje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.fort1881.nl

Fort 1881
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.