Hunebedcentrum


-advertentiepositie-Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie

Nergens ter wereld vind je een plek als Drenthe, waar je nog 54 hunebedden kunt vinden. Bezoek het grootste hunebed van Nederland, ouder dan de piramides of Stonehenge! Pal daarnaast ligt het Hunebedcentrum, waar je jezelf terug waant in de prehistorie en de mensen ontmoet die de hunebedden maakten.

Ontdek de geheimen van Drenthe

Kom in het museum van het Hunebedcentrum meer te weten de prehistorische grafmonumenten - en de mensen die ze bouwden. In het museum is veel te zien en te beleven in de expositie. Prachtige diorama's tonen hoe onze voorouders zo'n 5.000 jaar geleden hun dagen doorbrachten. Via leuke spellen en quizzen kom je van alles over ze te weten. Ga daarna naar het Geopark en zie hoe de gigantische keien waarmee de hunebedden zijn gebouwd naar Nederland zijn gekomen. Bezoek de ijstijd en ontmoet mammoeten.

Stap in de Oertijd

Buiten, in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum, ontdek je hoe onze voorouders duizenden jaren geleden leefden. Van een neanderthal kamp en een hut van rendierjagers wandel je via grafheuvels en veenwegen naar het prehistorische dorp, waar je oog in oog staat met de hunebedbouwers. Ervaar hoe het voelt om over natuurlijke materialen te lopen op het blotevoetenpad, schiet met pijl en boog, bezoek de vlindertuin en loop over de ontdekpaden door de grootste keientuin van Nederland.

Beleef de prehistorie

Het Hunebedcentrum is een complete beleving met het museum, het Geopark, het Oertijdpark, een museumwinkel en een café. Vanaf het terras heb je uitzicht op het allergrootste hunebed van Nederland! Ontdek nog veel meer van het mooie Drenthe tijdens een fietstocht of wandeling.

Het Hunebedcentrum is het informatiecentrum van Geopark de Hondsrug en startpunt voor verschillende mooie wandel- en fietsroutes door natuurgebied de Hondsrug.

Hunebedcentrum in Borger leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.hunebedcentrum.eu

Zie hoe de hunebedbouwers leefden in prachtige diorama's. Foto: Hunebedcentrum
Zie hoe de hunebedbouwers leefden in prachtige diorama's. Foto: Hunebedcentrum
Bekijk indrukwekkende hunebedden. Foto: Hunebedcentrum
Bekijk indrukwekkende hunebedden. Foto: Hunebedcentrum
Ontmoet de hunebedbouwers en beleef zelf de prehistorie. Foto: Hunebedcentrum
Ontmoet de hunebedbouwers en beleef zelf de prehistorie. Foto: Hunebedcentrum