Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie

Nergens ter wereld vind je een plek als Drenthe. Hier zijn nog 52 hunebedden te vinden en het grootste hunebed van Nederland ligt pal naast het Hunebedcentrum. Welke verhalen gaan schuil achter deze bijzondere grafmonumenten?

Wie waren de hunebedbouwers?

Kom in het museum van het Hunebedcentrum meer te weten de prehistorische grafmonumenten - en de mensen die ze bouwden. Hoe brachten ze hun dagen door? Waarom bouwden ze hunebedden? Hunebedden bestaan uit gigantische keien van bijna duizend kilo per stuk. Hoe mensen vijfduizend jaar geleden zo'n indrukwekkend en massief bouwwerk zonder moderne machines konden bouwen? Het is nog steeds een mysterie.

Ontdek de geheimen van Drenthe

In het Oertijdpark van het Hunebedcentrum ontdek je hoe onze voorouders duizenden jaren geleden leefden. Wandel over de ontdekpaden door de grootste keientuin van Nederland en bekijk prehistorische boerderijen uit de steentijd en bronstijd. Stapje voor stapje kom je steeds meer te weten over de hunebedbouwers en het raadselachtige verleden van Drenthe. In het Oertijdpark is ook een blotevoetenpad en een vlindertuin.

Beleef de prehistorie

Het Hunebedcentrum is een complete beleving en bestaat uit een museum, het Oertijdpark, een museumwinkel en een café. Vanaf het terras heb je uitzicht op het allergrootste hunebed van Nederland! Ontdek nog veel meer van het mooie Drenthe tijdens een fietstocht of wandeling.

Het Hunebedcentrum is het informatiecentrum van Geopark de Hondsrug en startpunt voor verschillende mooie wandel- en fietsroutes door natuurgebied de Hondsrug.

Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie in Borger leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bekijk indrukwekkende hunebedden.

Wie waren de hunebedbouwers?

Bekijk indrukwekkende hunebedden.

Bekijk indrukwekkende hunebedden.

Bekijk indrukwekkende hunebedden.

Duik in een mysterieus verleden.

Bekijk indrukwekkende hunebedden.

Beleef de prehistorie.