1

Bewonder duizenden vlinders in de Vlinder Vallei
Vlinder Vallei

Vlinders, vlinders en nog eens vlinders! De Vlinder Vallei van de Orchideeën Hoeve zit er vol mee. Hier waan je je in een tropisch regenwoud, waar duizenden vlinders soms letterlijk om je oren vliegen. Maak kennis met de razendsnelle Heliconius, fotografeer een prachtige blauwe morpho en speur naar de grootste vlinder ter wereld.

Vlinder Vallei

De Vlinder Vallei is een echte jungle-ervaring met wildpaden en woest stromende bergbeken. Via speciale bergpaden kom je ook op de hooggelegen plekken in de Vallei, waar je een prachtig uitzicht hebt over de vlindertuin en de vlinders goed van dichtbij kunt bewonderen. Of wandel omhoog via de makkelijke rolstoelen route en geniet in alle rust van de vlinders op een van de bankjes. Als je stil blijft zitten komen ze vanzelf naar je toe.

Vlinder metamorfose

Vlinders ondergaan in hun leven een complete metamorfose van eitje, rups en pop tot vlinder. Maak het van dichtbij mee in de Vlinder Vallei. In de rupsenkwekerij zie je hoe een rups langzaam verandert in een pop. En in de poppenkast zie je misschien wel een vlinder uit een pop kruipen! Tusssen de kleurrijke nectarplanten van de vallei fladderen meer dan vijftig verschillende tropische soorten rond, die oorspronkelijk uit Costa Rica en de Filipijnen komen.

Ontdek het junglepark

Maar er is nog meer! Zo vind je in de Vlinder Vallei ook tropische vogels, reptielen en vijvers met koikarpers. En overal om je heen spreidt de grote indoor jungle van de Orchideeën Hoeve zich uit. Maak een wereldreis door de prachtige tropische tuinen, langs de Cubaanse flamingo's en tussen de aapjes in het Amazone woud. Geniet van de sprookjesachtige sfeer in de zwevende bloementuin en ga op speurtocht met de kinderen. Zij voelen zich een echt ranger op de spannende wildpaadjes en hangbruggen en in de waterrijke junglespeeltuin.

Vlinder Vallei in Luttelgeest leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.), schoolreisje, workshop, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei
Foto: Vlinder Vallei