Bewonder duizenden vlinders in de Vlinder Vallei

Vlinder Vallei

Vlinders, vlinders en vlinders. De Vlinder Vallei van de Orchideeën Hoeve zit er vol mee. In de tuin vliegen duizenden vlinders soms letterlijk om je oren. Met 1500 vierkante meter is het de grootste vlindertuin in ons land. Deze fleurige attractie is leuk voor jong en oud!

Vlinder Vallei

De Vlinder Vallei is een echte jungle-ervaring met wildpaden en woest stromende bergbeken. In totaal fladderen meer dan vijftig verschillende tropische soorten vrolijk rond langs kleurrijke nectarplanten. Door de speciale bergpaden kun je ook naar de hooggelegen plekken in de Vallei waar de vlinders zich veelal bevinden.

Vlinder metamorfose

Vlinders ondergaan in hun leven een complete metamorfose. Het leven van de vlinder begint als ei, waaruit vervolgens een rups komt. Vervolgens verandert de rups in een pop. De tropische vlinders uit de Vlinder Vallei worden tijdens deze levensfase, als pop, geïmporteerd uit onder andere Costa Rica en de Filipijnen en worden in de Orchideeën Hoeve opgehangen in speciale poppenkasten. De vlinder kruipt na een tijdje uit zijn pop, waarna hij wordt losgelaten in de Vallei. Een bijzonder moment waar je misschien wel getuige van bent!

Tropische vogels

Maar er is nog meer! Zo vind je in de Vlinder Vallei ook tropische vogels, reptielen en vijvers met koikarpers en kom je via een prachtige wandelroute langs alle showtuinen van de Orchideeën Hoeve. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht langs de wildpaden. Ook kunnen ze papegaaitjes voeren in de nieuwe Lorituin en lekker ravotten in het Mangrovebos Speelparadijs.

Vlinder Vallei in Luttelgeest leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,00 p.p.), schoolreisje, workshop, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei

Foto: Vlinder Vallei