Drukkerijmuseum Meppel

Drukkerijmuseum Meppel

In het Drukkerijmuseum in Meppel krijgt de bezoeker een rondleiding in de geschiedenis van drukkunst vanaf de prehistorie. Het museum is nog volop in bedrijf: er worden door het museum regelmatig producties voor eigen gebruik of externen gedrukt. Dat gaat niet op de moderne manier, maar nog met het oude ambacht van het drukken. Kom kijken en laat je verrassen door de drukkunst!

Het museum heeft een brede opzet. Het begint bij de muurschilderingen in grotten en het neemt bezoekers mee via het spijkerschrift en de hiëroglyfen naar de boekdrukkunst, het hart van het museum. Het museum heeft als doel een kijkje te geven in de rijke geschiedenis van de boekdrukkerij. Er zijn veel demonstraties die door vrijwilligers worden uitgevoerd zoals papier scheppen, handmatig en machinaal neerzetten, drukken op oude persen, boekbinden en steendrukken. Hierdoor is er veel interactiviteit.

Er zijn ook diverse kunstexposities en voor kinderen zijn er speurtochten en een spelcircuit.

Drukkerijmuseum Meppel in Meppel leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Drukkerijmuseum Meppel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.