Schaapskooi en bezoekerscentrum Ermelo

Schaapskooi Ermelo

De schaapskooi in Ermelo is een van de grootste van Nederland. Elke dag graast de schaapskudde (met het zeldzame ras Veluws Heideschaap) onder leiding van herder Marion Derks over de Ermelosche Heide. In het bezoekerscentrum naast de schaapskooi vind je wanneer de schaapskudde terugkomt en waar ze op dat moment loopt. Het is dus geen probleem om zelf naar de kudde toe te wandelen.

In het bezoekerscentrum kun je even bijkomen na een wandeling en wat drinken. Je vindt er veel informatie over de schaapskooi, de schapen, bijen en de natuur in de omgeving. Kijk ook even in het winkeltje met streekproducten en souvenirs. Het hele jaar door worden hier activiteiten georganiseerd, waaronder natuurexcursies. Jonge kinderen vermaken zich in het kleine speeltuintje of met een van de speurtochten. Het terrein is geschikt voor mensen met een beperking.

Dit centrum is aangesloten bij Het Gelderse Bezoekerscentra.

Schaapskooi Ermelo in Ermelo leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Schaapskooi Ermelo

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.