1

Wandelen en exposities in Tuin de Lage Oorsprong
Tuin de Lage Oorsprong

Bijna een eeuw lang is de historische tuin op Landgoed De Lage Oorsprong afgesloten geweest voor het publiek. De rijke opbrengsten uit de slim opgebouwde fruittuin waren legendarisch en op het landgoed groeiden de meest exotische planten.

Helaas raakte het stukje paradijs ernstig in verval tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tuin is met veel liefde en toewijding hersteld. De tuin heeft sindsdien ook een wisselende kunstexpositie. Het is hier heerlijk wandelen of geniet van de vele activiteiten die op het landgoed georganiseerd worden. Op iedere zondagmiddag is er een leuk programma; kijk hiervoor op de website.

Mysterieus labyrint

De tuin is flink vernieuwd en heeft er een paar prachtige attracties bij. Dwaal net als de oude Romeinen door een ingewikkeld labyrint en zoek naar een antwoord dat hier te vinden is. Geen zin om te speuren? Droom dan weg op het zonovergoten forum met een prachtig uitzicht op het groene beekdal. Hier is het ruizen van de waterval bij een grothuisje te horen, terwijl de geur van de bloementuin voorbij zweeft. Bankjes staan hier trouwens niet, maar wel uitnodigende grasbanketten. Een mooie plek voor een bruidsreportage of trouwceremonie.

Pluk fruit in de tuinkamers

De bekende beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet heeft talloze tuinkamers in verschillende stijlen aangelegd. Naast de bessentuin ligt de bloemenpluktuin, waar - hoe kan het ook anders - bloemen en bessen mogen worden geplukt. Dan is er ook nog de mediterrane kruidentuin, met daarnaast de Camellialaan, de berceau, de lotusvijver en de waterloop met negen watervallen, waar kinderen naar hartenlust met bootjes kunnen spelen terwijl de ouders van een lekker kopje koffie met taart genieten.

Kunst, exposities en waterpartijen

Elk jaar weer staat de prachtige tuin vol met wisselende kunst. "De schoonheid van de natuur en de vormen van de mens, zijn het uitgangspunt van de wisselende exposities", is de doelstelling van de organisatie van de Tuin. Vergeet niet om landgoed De Lage Oorsprong in te lopen met haar fraaie, grote bomen, ruisende beekjes en cascade met watervallen. Al het water is niet alleen leuk om naar te kijken, maar kinderen spelen er graag mee! Zo is een bezoekje aan Tuin de Lage Oorsprong een bijzonder uitstapje voor het hele gezin.

Lees de stedentrip over Oosterbeek met meer informatie over Tuin de Lage Oorsprong.

Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek leent zich ook goed voor een high of afternoon tea en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Plezier voor alle leeftijden. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Plezier voor alle leeftijden. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Bootje varen. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Bootje varen. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Uitgestrekte tuinen. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Uitgestrekte tuinen. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Kunst. Foto: Tuin de Lage Oorsprong
Kunst. Foto: Tuin de Lage Oorsprong