Historisch Museum De Bevelanden


-advertentiepositie-



Historisch Museum De Bevelanden

Historisch Museum De Bevelanden geeft een beeld van de geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland. Dat gebeurt onder meer met veel wisselende tentoonstellingen over bijvoorbeeld de watersnoden en de vroegere burgerwachten. Bovendien vind je in het museum een collectie klederdracht van de afgelopen 150 jaar. Duik in de geschiedenis van de Bevelanden!

Vaste tentoonstelling: Schutterij

Op de benedenverdieping van Historisch Museum De Bevelanden vind je de vaste tentoonstelling 'Met Man en Macht'. Deze gaat over de verdedigers van stad en land: de schutterij. Bewonder vier enorme schilderijen die de schutterij afbeelden.

Vaste tentoonstelling: Klederdracht

Op de zolder van het museum vind je de collectie streekdracht van de Bevelanden. Dit is opgesteld in chronologische volgorde en gaat tot 150 jaar terug in de tijd. Zie hoe de kleding zich door de jaren heen ontwikkelde en ontdek hoe de kerk hierin een rol speelde.

Vaste tentoonstelling: Merklappen

Deze vaste tentoonstelling gaat over merklappen. Dit zijn lappen, gemaakt door jonge meiden, die daarop hun borduurwerk oefende. Dit zodat ze op latere leeftijd hun eigen uitzet (linnengoed en kledingstukken) van een borduurwerkje konden voorzien.

Historisch Museum De Bevelanden in Goes leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.hmdb.nl

De buitenkant van Museum De Bevelanden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL, door Tonny van Oosten
De buitenkant van Museum De Bevelanden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL, door Tonny van Oosten