Stadspaleis Het Markiezenhof

Bergen op Zoom pronkt graag met de parel van de stad: het Markiezenhof. Dit prachtige stadspaleis is al eeuwen oud en herinnert aan de tijd dat de heren van Bergen op Zoom - hele machtige edelen - hier woonden. Luister naar het verhaal van het paleis, dat nog zachtjes door de prachtige gangen, zalen, binnenplaatsen en tuinen fluistert. Een dertienjarige, achttiende-eeuwse markiezin vertelt zelf over haar huwelijk en in de drie stijlkamers ziet alles eruit als toen. Vergeet vooral niet de de vele miniatuur draaimolens te laten draaien, want ook de kermis hoort bij de spannende geschiedenis van het Markiezenhof!

Museum voor stad en regio

Niet alleen de geschiedenis van Het Markiezenhof, maar die van heel Bergen op Zoom ligt bewaard in het stadspaleis. En dit alles is te zien en te beleven! Door de tentoonstellingen, voorwerpen en de audiovisuele presentaties. Met speciale themarondleidingen moedigen gidsen de bezoekers aan om nog dieper het verhaal in te duiken. De begane grond met Museumcafé kun je gratis bezoeken.

Spannende speurtochten voor kinderen

Leuk voor het hele gezin: op stap gaan met een rugzakje en speurboekje die bij de balie te krijgen zijn. In bijna elke ruimte vind je schatkisten met kaarten waarmee je de opdrachten uit kunt voeren. Vergeet niet om met de labels aan de kisten de geheimcodes te kraken! Ook op de kermiszolder is een leuke speurtocht uitgezet. Jongere kinderen kunnen op ontdekkingsreis gaan met een speciale koffer.

Stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.markiezenhof.nl