Stadspaleis Het Markiezenhof

Bergen op Zoom pronkt graag met de parel van de stad: het Markiezenhof. Dit prachtige stadspaleis is al eeuwen oud en herinnert aan de tijd dat de heren van Bergen op Zoom - hele machtige edelen - hier woonden. Luister naar het verhaal van het paleis, dat nog zachtjes door de prachtige gangen, zalen, binnenplaatsen en tuinen fluistert. Een 13-jarige, achttiende-eeuwse markiezin vertelt zelf over haar huwelijk en in de vier stijlkamers ziet alles eruit als toen. Vergeet vooral niet een rondje te maken in de draaimolen, want ook de kermis hoort bij de spannende geschiedenis van het Markiezenhof!

Markiezenhof: museum voor stad en regio

Niet alleen de geschiedenis van de Markiezenhof, maar die van heel Bergen op Zoom ligt bewaard in het stadspaleis. En dit alles is te zien en te beleven! Door de tentoonstellingen, voorwerpen en de audiovisuele presentaties. Met speciale themarondleidingen moedigen gidsen de bezoekers aan om nog dieper het verhaal in te duiken.

Spannende speurtochten voor kinderen

Het is tijd om te griezelen in paleis Het Markiezenhof, waar je samen met vriendjes, vriendinnetjes of broertjes en zusjes de engste kamertjes opzoekt. De Markies is namelijk zijn schatkist kwijt en hij vraagt je om te helpen zoeken. Met een boekje vol vragen, opdrachten en aanwijzingen gaat de griezelspeurtocht van start. De geest van bijna 500 jaar oud spookt rond, dus pas goed op! Aan het einde krijg je een griezelige verrassing mee naar huis.

Stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.