1

Kootwijkerzand


-advertentiepositie-



Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand is een van de grootste zandgebieden van Europa. Het is een uniek gebied van zevenhonderd hectare groot, met door de wind gevormde duinen.

Het stuifzandgebied is aangewezen als Staatsnatuurreservaat. Op het uitgestrekte gebied is het heerlijk vertoeven. Kinderen kunnen klimmen in de uitkijktorens. Een prachtig stukje natuur, gewoon in het midden van Nederland!

Het Kootwijkerzand kent, naast het stuifzandgebied, nog een ander bijzonder element. Het gaat om Radio Kootwijk, een klein plaatsje met zeer karakteristieke gebouwen. Tot diep in de twintigste eeuw had dit plaatsje een belangrijke rol in de telecommunicatie. Door de opkomst van internet en satellietverbindingen verviel deze. Een aantal gebouwen van het voormalige zendstation is gesloopt, een aantal andere panden is bewaard gebleven. Die worden nu gebruikt als ruimte voor exposities en voorstellingen. Ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Kootwijkerzand in Kootwijk leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Kootwijkerzand
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.