1

Kasteel Amerongen
Bewonder een leven van adel op Kasteel Amerongen

Hoge plafonds met daaraan schitterende kroonluchters verlichten de rijk gedecoreerde kamers van Kasteel Amerongen. Hoe een leven op stand eruit zag, zie je hier in werkelijkheid. Het kasteel heeft één van de mooiste historische interieurs van Nederland, waar de adellijke familie zo weer in terug zou kunnen keren. Droom weg naar vervlogen tijden in de gigantische bibliotheek of maak een wandeling door de immense tuin.

Kasteel Amerongen is tussen 1674 en 1680 herbouwd op de grondvesten van de dertiende-eeuwse woontoren. De Fransen brandden deze in 1673 tot de grond toe af. Hoe Kasteel Amerongen er nu uitziet van binnen is bijna precies hetzelfde als hoe de bewoners het in 1977 achterlieten. Het interieur geeft daarom een goed beeld van een inrichting van een adellijke familie uit het begin van de twintigste eeuw.

Achter de schermen

Oorspronkelijk was Kasteel Amerongen een zomerhuis. In de winter vertrokken de bewoners naar de stad en werd de inboedel afgedekt met lakens. Tegenwoordig kent het kasteel nog steeds een winterslaap: tot en met 20 maart zijn de collectie, meubels en de tuinbeelden van het huis en de tuin afgedekt of ingepakt. Deze periode is een uitgelezen moment voor bezoekers om te ontdekken hoe de kasteelbewoners door de eeuwen heen de wintermaanden voorbereidden en doorbrachten. Hoe bewaarden ze bijvoorbeeld hun eten? Tijdens rondleidingen krijgen bezoekers een blik achter de schermen. Beklim de personeelstrappen en bezoek ruimtes zoals de zolder en de depots die normaal voor het publiek gesloten zijn.

Kasteel Amerongen in Amerongen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.kasteelamerongen.nl

Foto: Kasteel Amerongen
Foto: Kasteel Amerongen
Foto: Kasteel Amerongen
Foto: Kasteel Amerongen

-advertentiepositie-