Historisch Centrum Genemuiden
Historisch Centrum Genemuiden

Historisch Centrum Genemuiden is een museum van de Vrienden van Oud Genemuiden. Er is een stijlkamer uit het begin van de twintigste eeuw te zien, met een keukentje en een vooroorlogs winkeltje. Daarnaast is er een timmermanswerkplaats en een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Genemuiden. Ook vind je er een expositieruimte met wisselende tentoonstellingen en een filmzaal. Leer alles over de Grote Kerk die eind negentiende eeuw werd verwoest door brand en later opnieuw is opgebouwd, of leer waarom Genemuiden al sinds jaar en dag dé tapijtstad van Nederland is.

Extra bijzonder is een bezoekje aan het Historisch Centrum Genemuiden als je langskomt tijdens Genemusiment of de Biestemaerk (kijk voor de exacte data hiervan op de website). Dan wordt in heel Genemuiden de historie van het kleine stadje herdacht en zijn er speciale activiteiten in het Historisch Centrum Genemuiden.

Historisch Centrum Genemuiden in Genemuiden leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.oudgenemuiden.nl

Historisch Centrum Genemuiden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.