Het Friese Museumdorp
Het Friese Museumdorp

Tussen Makkum en Workum ligt Het Friese Museumdorp Allingawier, in het veenweidegebied van de Friese Zuidwesthoek. Het is een schilderachtig dorpje, net beneden de Afsluitdijk en wordt wel bestempeld als een van de mooiste plekjes van Nederland. Het wereldberoemde Friese stamboekvee komt hier vandaan. Neem een kijkje in de oude boerderij De Izeren Ko, waar koeien werden gehouden. De boer, boerin, meid en knecht vertellen je er alles over! Naast een historische boerderij vind je in Het Friese Museumdorp ook een oud arbeidershuisje, twee eeuwenoude kerken, schilderswerkplaats en grutterswinkel. Overal worden oude ambachten uitgevoerd: zie de dorpsschilder schilderen, de smid aan het werk en ruik de heerlijke geuren uit de bakkerij. Neem ook een kijkje in het dorpscafé 'de Meermin', waar de verhalen uit het dorp tot leven komen.

Lekker spelen

Kinderen leven zich uit in het pittoreske dorpje met spelletjes in de buitenlucht. Bouw een vlot, leer steltlopen, roetsj van de kabelbaan of ga roeien op de slootjes. En kun jij hoepelen met een echte oude hoepel? Ook is er voor kinderen een kabouterpad, dat ze meeneemt door de historische boerderij en langs oude ambachten. Moe? Rust dan uit bij restaurant It Ferhaal, terwijl de kinderen nog even spelen in de speeltuin.

Het Friese Museumdorp in Allingawier leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.aldfaerserf.nl

Het Friese Museumdorp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.