Stedelijk Museum Schiedam


-advertentiepositie-



Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam zit in het voormalige Sint Jacobs Gasthuis. Het is een prachtig gebouw en een bijzondere plek voor een bijzonder museum. Het museum laat als een van de weinige musea in Nederland eigentijdse Nederlandse kunst zien van onder andere de Cobra-kunstenaars Karel Appel, Corneille en Anton Rooskens. Nog steeds koopt het museum werk aan van jonge creatieve makers en Schiedammers. Wandel door een grote collectie aan kunst, geschiedenis en alles ertussenin. Elk kunstwerk vertelt een verhaal. Laat je inspireren, ontdek kunst of drink een kop koffie in het café; het kan en mag allemaal!

Atelier

Wil je na je museumbezoek je net opgedane inspiratie in de praktijk brengen? Iedere zondag kan je tussen 13:00 en 16:00 je eigen kunst maken in het Atelier van het museum. Of volg een Kunstklas, zes lessen waarbij je aan de hand van de tentoonstellingen zelf aan de slag gaat!


Kinderen in het museum

Het museum heeft ook kunstige kinderfeestjes. Een kunstenaar neemt de kinderen mee langs meerdere kunstwerken. Daarna gaan ze samen aan de slag met krijt en verf in 't Atelier. Natuurlijk wordt er ook voor jarige gezongen en is er een cadeautje, ranja en lekkers. De creaties van de kinderen mogen na afloop mee naar huis.

Stedelijk Museum Schiedam in Schiedam leent zich ook goed voor een vriendinnendag, kinderfeestje (vanaf € 135,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Foto: Fred Libochant
Foto: Fred Libochant