Oudheidkamer Rozenburg
Oudheidkamer Rozenburg

Pal naast de historische molen De Hoop (1887) staat een molenhuisje. Naast de thuisbasis van de Historische Vereniging Oud Rozenburg, dient dit huisje ook als oudheidskamer. De vereniging heeft een uitgebreide collectie aan voorwerpen en foto's die doen terugdenken aan vroeger tijden. In de zomer is deze expositieruimte open voor bezoekers.

Historisch Rozenburg

Het historische Rozenburg heeft heel wat te vertellen. Sinds het eiland in de zestiende eeuw bedijkt én bewoond werd, is er veel veranderd. Het dorp - inmiddels onderdeel is van de Gemeente Rotterdam - is tegenwoordig helemaal opgegaan in het Botlekgebied en de Europoort. Waar de industrie van nu het eiland inmiddels heeft overgenomen, is er over de industrie van vroeger heel wat te ontdekken. In de oudheidkamer.

Agrarisch Rozenburg

In de oudheidskamer kom je er aan de hand van objecten, afbeeldingen en een stijlkamer achter dat het boerenleven vroeger op Rozenburg de belangrijkste leefstijl was en wat er veranderde allemaal veranderde in negentiende eeuw. Stap binnen in de geschiedenis van dit bijzondere stukje Rotterdam. Tip: Bezoek de naastgelegen stellingmolen, om een nog beter beeld te krijgen van de geschiedenis.

 Bezoek www.historischrozenburg.nl

Oudheidkamer Rozenburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.