1

Streekmuseum Krimpenerwaard


-advertentiepositie-Streekmuseum Krimpenerwaard

Hoe zag het leven in de Krimpenerwaard er tussen het jaar 1800 en 1945 uit? Ontdek het in Streekmuseum Krimpenerwaard. Het museum bestaat sinds 1953 en biedt onderdak aan tal van objecten die betrekking hebben op het leven in de Krimpenwaard van 1800 tot 1945. Bovendien is er ook ruim aandacht voor de geschiedenis van de streek. Het museum heeft zo'n 20.000 voorwerpen in haar bezit.

De collectie van het museum bestaat uit gebruiksvoorwerpen van mensen die vroeger in de Krimpenerwaard werkten. Ze werden gebruikt op het platteland, in het huishouden, in de industrie of bij andere klusjes.

Het is net alsof je een stapje in het verleden doet. Het museum is gevestigd in een monumentale zeventiende-eeuwse Hallehuisboerderij. Op het boerenerf staan een wagenschuur en een klompenmakerij. Binnen proeft men de tijd van weleer. Er is een pronkkamer, maar ook een boenhok en het schoolklasje uit de tijd van 'Ot en Sien'.

Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 8,00 p.p.), schoolreisje, workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Foto: Streekmuseum Krimpenerwaard © Jacques Kleisterlee.
Foto: Streekmuseum Krimpenerwaard © Jacques Kleisterlee.