Limburgs Museum
Limburgs Museum: ontmoet de Romeinen!

Hoe leefden onze voorouders? Wat aten ze en wat voor kleding droegen ze? In het Limburgs Museum krijg je het antwoord op deze vragen en reis je als het ware terug in de tijd.

Ontdekkingstocht door Limburgs Museum

Bekijk een Middeleeuws kasteel en ontmoet de Romeinen in het Limburgse land. Bijzonder is de Historoscoop, waar een multimediashow bezoekers meeneemt door geschiedenis van het land van Maas en Rijn. Voor kinderen is het museum allesbehalve saai! Ze mogen koken in het kinderkeukentje, zich verkleden en daarna lachen met de lachspiegel en een glas-in-loodraam ontwerpen.

Archeologische collectie

Het Limburgs Museum is een van de drie provinciale musea in Nederlands Limburg en heeft een uitgebreide archeologische collectie. Naast verschillende vaste tentoonstellingen en presentaties, zijn er regelmatig wisselexposities te zien. De zalen van het Limburgs Museum laten allemaal weer een ander stukje van 'vroeger' zien. Leven achter de kasteelmuren bijvoorbeeld, met jonkvrouwen en ridders. Of de komst van de Romeinen in Limburg!

Het Limburgs Museum is sinds 2000 gevestigd in een gebouw dat ontworpen is door de in Venlo geboren architecte Jeanne Dekkers.

Limburgs Museum in Venlo leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.limburgsmuseum.nl

Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.
Foto: Limburgs Museum.