1

Kamelenmelkerij Smits


-advertentiepositie-Op kamelensafari in het Brabantse land

Je hoeft niet de halve wereld af te reizen om kamelen te ontmoeten. Kamelenmelkerij Smits is de enige kamelenmelkerij in heel Europa en ze hebben wel honderd kamelen. Neem een kijkje in de kamelenstal en aai, voer en knuffel de bultige dieren zelf. Proef de kamelenmelk, of bak er wafels van in het restaurant!

Samen kamelen ontmoeten

Een kamelensafari is leuk met een grote groep, gezin of uitje met je partner. Als kleinere groep kun je je namelijk altijd aansluiten bij de zondag safari.

Tijdens een safari ga je kamelen aaien, voeren en zelfs trainen. Geef schattige kamelenkalfjes de fles, of ga als echte waaghals op een grote kameel zitten. Na de rondleiding kun je kamelenmelk wafels bakken in het restaurant en - voor wie durft - een glaasje melk proeven. Smaakt dit naar meer? Koop een fles om mee naar huis te nemen! Voor welke safari je ook gaat: vooraf boeken wordt aangeraden.

  • Zondag- en vakantiesafari - Tijdens de Zondagsafari volg je na een kleine presentatie een rondleiding over het bedrijf. Leer alles over kamelen, kamelen melken en bewonder de prachtige beesten van dichtbij. Je mag ook melk proeven en een handje helpen met het verzorgen van de kamelen. Tijdens de schoolvakanties zijn er ook safari's op maandag, vrijdag en soms op woensdag.
  • Groepssafari - Met een groep van tien personen of meer een kijkje in de stal nemen? Boek een Groepssafari en kom samen kamelen ontmoeten, voeren en aaien. Je sluit de Groepssafari af met pannenkoeken bakken en eten, uiteraard gemaakt met kamelenmelk. Leuk voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiedag en seniorenuitje.
  • Discovery Tour - Liever zelf op stap tussen de kamelen? Ook dat kan. Met een tas vol informatie over de kamelen en de melkerij gaan jullie tijdens de Discovery Tour zelf op onderzoek. In de tas zit ook wat lekkers om aan de kamelen te voeren en natuurlijk kun je tijdens je tocht kamelenmelk proeven.

Extra activiteiten

Je bezoek aan de kamelenmelkerij nog uitgebreider maken? Er zijn leuke extra activiteiten die je bij je arrangement kunt boeken. Een greep:
  • Fotoshoot. Een mooi aandenken aan een bijzondere ervaring: kamelensafari met fotoshoot. Om altijd te koesteren, deze foto's tussen het hooi, met de kalfjes en natuurlijk op de kameel.
  • Huifkar- of solotocht. Volg je safari op met een relaxte tocht door het mooie Brabantse land in een huifkar of op een solex.
  • Paintball. Wissel een rondleiding af met actie en ga de strijd met elkaar aan!
Na alle belevenissen op de boerderij is het goed toeven in het restaurant. Ook lunches en diners voor groepen worden hier verzorgd. Bespreek dit wel even vooraf.

Kamelenmelkerij Smits in Berlicum leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje, workshop, weekendje weg en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.kamelenmelk.nl

Kamelen in de stal. Foto: Kamelenmelkerij Smits
Kamelen in de stal. Foto: Kamelenmelkerij Smits
Bijzondere ervaring: een kalfje de fles geven. Foto: Kamelenmelkerij Smits
Bijzondere ervaring: een kalfje de fles geven. Foto: Kamelenmelkerij Smits
Echte waaghalzen mogen op een kameel zitten. Foto: Kamelenmelkerij Smits
Echte waaghalzen mogen op een kameel zitten. Foto: Kamelenmelkerij Smits
Kamelen in de wei. Foto: Kamelenmelkerij Smits © Gert van den Bosch.
Kamelen in de wei. Foto: Kamelenmelkerij Smits © Gert van den Bosch.
Babykameel. Foto: Kamelenmelkerij Smits.
Babykameel. Foto: Kamelenmelkerij Smits.