Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis

Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis

De Sint-Benedictusabdij ligt in een prachtige omgeving midden in de natuur en het gebouw zelf is ook een ware edelsteen in het Kempische landschap. Ervaar de unieke rust tijdens een dag in het klooster en leer van het leven van de monniken! Er zijn ook geregeld concerten of abdij-avonden.

De monnikengemeenschap van de Sint-Benedictusabdij behoort tot de 'Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie', in de volksmond 'trappisten' genoemd. De orde leeft volgens de Regel van Benedictus. De broeders runnen een voedingswinkel, brouwen het bekende trappistenbier en hebben een galerie. De brouwerij is alleen te bezoeken met een rondleiding op afspraak, de biertjes zijn te proeven in de herberg van de abdij.

Welkom

Bezoekers zijn altijd welkom bij het getijdengebed en de dagelijkse eucharistieviering. Verder is er allerlei bedrijvigheid rondom de abdij te vinden, zoals de voedingswinkel en bierhal van broeder Martinus, de expositieruimte, de brasserie en herberg, de galerie en boekhandel.

Huifkartocht

Ook leuk is de huifkartocht, die in de namiddag vertrekt vanaf de parkeerplaats voor de abdij. In juli en augustus worden deze tochten elke dag gemaakt, in de andere maanden alleen tijdens de weekenden. De huifkar maakt een ritje van zo'n vijf kilometer door de omgeving.

Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.