1Warmoes Historische Tuinderij

Nieuwsgierig naar de tuinbouw van vroeger? Breng dan een bezoek aan historische tuinderij De Warmoes in Lent. Hier telen ze nog precies zoals de warmoezeniers, die al sinds de Romeinse tijd groentes verbouwden voor de stad Nijmegen. Je maakt er kennis met de tuinbouwgeschiedenis in Nederland, want de methodes die gebruikt op De Warmoes komen uit verschillende perioden. Vanaf het eind van de zeventiende eeuw tot en met de combi van kassen en bakken uit 1920. Onbespoten en circulair; ze hebben zelfs hun eigen bijenvolken.

Nog leuker dan rondkijken is zelf komen oogsten! Op de site staat welke traditionele groentes en fruit je er in een bepaalde periode kunt plukken. Daarnaast zijn hun producten uiteraard ook te koop in de winkel. Of eet een hapje in het tuincafé, met mooi uitzicht op de tuin en de kippen. En wil je meer weten over het telen op De Warmoes, ga dan mee met een van hun excursies. Compleet met seizoenslunch, mmmm.

Warmoes Historische Tuinderij in Lent leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Warmoes Historische Tuinderij Lent