FutureLand
Ontdek de haven Maasvlakte 2 bij FutureLand

Beleef de toekomst in FutureLand! Midden in het modernste havengebied ter wereld, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst, staat FutureLand: het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Er is hier voor jong en oud, landrotten en waterratten, gezinnen en groepen van alles te beleven! Verken de haven met de bus, stap op een boot of werp een blik in de toekomst met coole VR-brillen in het informatiecentrum.

 Bezoek www.futureland.nl

Vaar rond met de FutureLand Ferry

Op Maasvlakte 2 is van alles te ontdekken, vanaf het water en vanaf het land! Stap aan boord van de FutureLand Ferry en vaar door de modernste haven van Europa. Zie hoe enorme schepen hier aanmeren om duizenden containers te laden en te lossen. Hier wordt altijd hard gewerkt. Aan boord is een ervaren voorlichter die je alles vertelt wat je wilt weten. De FutureLand Ferry kun je ook afhuren voor je eigen gezelschap, eventueel met catering.

Rondrit met de FutureLand Express

Sta je liever met beide benen op het droge? Klim dan snel in de luxe touringcar en maak een rondrit over het land in de FutureLand Express. Soms rijd je over een weg die wel dertig meter boven de oorspronkelijke zeebodem ligt. Weet jij hoe al dat zand is opgespoten? Dat vertelt de voorlichter je onderweg!

Futureland Maasvlakte

Speuren naar fossielen

Op het Maasvlaktestrand zijn heel veel fossielen te vinden, daar kan fossielenspeurder Walter Langendoen je alles over vertellen. Walter zoekt dagelijks fossielen op het strand en neemt je mee op reis langs de sporen van oeroud leven. Natuurlijk ga je zelf ook op zoek naar fossielen. Vind jij een mammoetbot, woelmuiskiesje of een hyenakeutel? De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Check de website van FutureLand voor meer informatie over data en aanmelden.

Tipje van de toekomstsluier

Wie meer wil weten over het aanleggen van nieuw land in zee, het bouwen van de sterkste kademuren ter wereld of het laden en lossen van containerschepen is bij FutureLand aan het juiste adres. Dichter bij de haven kom je niet! Er is jaarlijks een wisselende tentoonstelling. Ook zijn er regelmatig themadagen waarbij je alles leert over een interessant thema zoals digitalisering, cybersecurity of criminaliteit in de haven. Bekijk de actuele agenda op de website.

 Bezoek www.futureland.nl

Een kijkje nemen in de toekomst. Foto: FutureLand © Theo van Pelt
Een kijkje nemen in de toekomst. Foto: FutureLand © Theo van Pelt
FutureLand. Foto: FutureLand
FutureLand. Foto: FutureLand
Met de boot. Foto: FutureLand
Met de boot. Foto: FutureLand
De FutureLand Express. Foto: FutureLand
De FutureLand Express. Foto: FutureLand