Ontdek de haven Maasvlakte 2 bij FutureLand

Beleef de toekomst in Futureland! Midden in het modernste havengebied ter wereld, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst, staat FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Er is hier voor jong en oud, landrotten en waterratten, gezinnen en groepen van alles te beleven! Verken het land met de bus, stap op een boot of werp een blik in de toekomst in het informatiecentrum zelf.

Vaar rond met de FutureLand Ferry

Op Maasvlakte 2 is van alles te ontdekken, vanaf het water en vanaf het land! Stap aan boord van de Futureland Ferry en vaar door de nieuwe havens van Maasvlakte 2. Zie hoe enorme schepen hier aanmeren om duizenden containers te laden en te lossen. Hier wordt altijd hard gewerkt! Aan boord is een ervaren voorlichter die je alles vertelt wat je wilt weten. De FutureLand Ferry kun je ook afhuren voor je eigen gezelschap, eventueel met catering.

Rondrit met de Futureland Express

Sta je liever met beide benen op het droge? Klim dan snel in de luxe touringcar en maak een rondrit over het land. Soms zoef je over een weg die wel dertig meter boven de oorspronkelijke zeebodem ligt. Weet jij hoe al dat zand is opgespoten? Dat vertelt de voorlichter je onderweg!

Futureland Maasvlakte

Speuren naar fossielen

Op het Maasvlaktestrand zijn heel veel fossielen te vinden, daar kan fossielenspeurder Walter Langendoen je alles over vertellen. Walter zoekt dagelijks fossielen op het strand en neemt je mee op reis langs de sporen van oeroud leven. Natuurlijk ga je zelf ook op zoek naar fossielen. Vind jij een mammoetbot, woelmuiskiesje of een hyenakeutel? De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Check de website van Futureland voor meer informatie over data en aanmelden.

Tipje van de toekomstsluier

Wie meer wil weten over het baggeren op zee, het aanleggen en inrichten van een havengebied of het laden en lossen aan de moderne zeekades van Rotterdam is bij FutureLand op het juiste adres! Er zijn wisselende tentoonstellingen en eens per maand opent FutureLand haar deuren voor een themadag.

Ontdek de haven Maasvlakte 2 bij FutureLand in Maasvlakte leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

FutureLand. Foto: Futureland

FutureLand. Foto: Futureland

FutureLand. Foto: Futureland

Met de boot. Foto: Futureland

FutureLand. Foto: Futureland

Terras. Foto: Futureland

FutureLand. Foto: Futureland

Foto 4. Foto afkomstig van de aanbieder.