Hopmuseum Poperinge

Hopmuseum Poperinge

Het Hopmuseum Poperinge vertelt het verhaal van de hopplant. Deze fascinerende plant wordt gebruikt als medicijn, maar nog belangrijker, als bestanddeel van bier.

Met moderne interactieve middelen laat het Hopmuseum zien dat het oude ambacht hopteelt door de jaren heen geen glans verloren heeft. In dit indrukwekkende complex, waar in het verleden tonnen aan hop werd verwerkt, vind je een gigantische kast met waarin maar liefst 2500 soorten Belgisch bier zijn uitgestald. Een walhalla voor de bierliefhebber.

Typische hoppersonages begeleiden de bezoeker door de ontstaansgeschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de diverse toepassingsvormen van hop. Ook vind je er authentieke hopgereedschappen, historische documenten, vernieuwde fotografie, maquettes en kijkkasten, audiovisuele presentaties. Zij illustreren het verhaal van De Stadsschaal, de hopcultuur en de mens in de hopwereld vroeger en nu.

Hopmuseum Poperinge in Poperinge leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Hopmuseum Poperinge

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.