Streekcentrum Huysmanhoeve


Streekcentrum Huysmanhoeve

Je kunt in Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo neuzen in het erfgoed van het Meetjesland. Verschillende collecties brengen de geschiedenis van de streek tot leven. Kijk rond in het erfgoeddepot dat je vindt in de monumentale boerenhoeve. In het authentieke woonhuis en de omgebouwde varkensstal staan diverse gereedschappen en werktuigen waar vroeger mee op het land werd gewerkt. De hoeve is gebouwd in de dertiende eeuw.

Let ook op de agenda op de website. In het streekcentrum zijn regelmatig activiteiten. Zo af en toe stookt een echte bakker de ouderwetse bakoven in het streekcentrum op en zijn er verse broodjes. Met de Huymanshoeve als uitgangspunt kunnen wandelaars en fietsers op hun gemak de natuur van het Meetjesland ontdekken. In de cafetaria in het streekcentrum kun je even bijkomen van de tocht onder het genot van een hapje en een drankje.

Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Streekcentrum Huysmanhoeve

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.