1

Provinciaal Domein Het Leen
Provinciaal Domein Het Leen

Provinciaal Domein Het Leen is dé ideale plek om helemaal tot rust te komen. Het bos is 275 hectare groot en je kunt er heerlijk wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes van in totaal 36 kilometer lang. Via de OJOO-app of met Geocaching.com ontdek je allerlei verborgen verrassingen. Maar er is nog veel meer te beleven.

Voor de kleintjes is er een kabouterpad met allerlei opdrachten en verhaaltjes. Ook is er een speelbos waar ze heerlijk kunnen ravotten. Verder zijn er drie hengelvijvers waar met vergunning een lijntje kan worden uitgeworpen.

Arboretum

In het arboretum kun je meer dan achtduizend planten bewonderen. Voor alle vragen over het bos kun je terecht in het bosinfocentrum, bijvoorbeeld over hoe een beuk klinkt en wat een winterkoning in de zomer doet. Ook zijn er diverse rondleidingen te boeken.

Schoolklassen

Jeugdgroepen en schoolklassen kunnen overnachten op het terrein en een educatief programma volgen of een boskabouterdiploma halen. Bij het cafetaria kunnen hongerige wandelaars genieten van een drankje, een snack of een warme maaltijd. Er is een aparte ruimte voor familiefeestjes, vergaderingen, recepties of koffietafels.

Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 5,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Provinciaal Domein Het Leen
Foto: Provinciaal domein Het Leen