1

Het Warenhuis


-advertentiepositie-Het Warenhuis - Museum Land van Axel

Het Warenhuis - Museum Land van Axel heeft een rijke collectie met klederdracht, oude maquettes en een aantal prachtige boerenwagens (koetsen). Dit alles wordt tentoongesteld op een interactieve manier, waardoor het museum geschikt is als uitje voor het hele gezin. De historische collectie is sinds 2015 te zien in een voormalig warenhuis op de markt in Axel- vandaar de naam. Ook de watertoren en de molen horen erbij. In de watertoren zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien.

Het museum wil de kennis in stand houden over de Axelse klederdracht, gebruiken en gebruiksvoorwerpen. De voormalige vereniging 'Den Ouwen Woagen' maakt deel uit van het streekmuseum, er zijn daarom ook diverse oude boerenwagens te bezichtigen.

Het pand waarin het museum zich bevindt is het bewonderen zeker waard. Het bestaat uit een woonhuis, een voormalig warenhuis en een nieuw aangebouwd gedeelte. Zowel het woon- als het warenhuis zijn rijksmonumenten. De muren en plafonds zijn prachtig beschilderd door de voormalig eigenaar van het pand Clement Benedictus Antheunis.

Het Warenhuis in Axel leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.hetwarenhuis.nl

Foto: Provincie Zeeland © Mark Neelemans
Foto: Provincie Zeeland © Mark Neelemans