Bezoekerscentrum Oisterwijk
Oisterwijkse Bossen en Vennen: bewonder Brabant op z'n mooist

In het hart van de Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je Bezoekerscentrum Oisterwijk. Het gebouw - Groot Speijck - is op zichzelf al een bezienswaardigheid. Het centrum is een ideaal startpunt voor het verkennen van het natuurgebied. Maak een wandeling, trotseer de natuur met een leuke speurtocht of ga per fiets op pad. Maar ook in het centrum zelf is veel te ontdekken. Leuk: voor kinderen is er van alles te beleven in de speelnatuur.

Leuk voor kinderen

In de Speelnatuur van OERRR spelen kinderen lekker in het bos. Hutten bouwen, met water spelen, het boomstammenpad trotseren. Een gedeelte van het bos is ook toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking, zodat iedereen samen kan spelen. Bekijk in het bezoekerscentrum het bijenvolk in de bijenkast, opgezette dieren en bijzondere vondsten uit het gebied.

Routes door de natuur

Reeën, ijsvogels, spechten, futen: het natuurgebied zit vol prachtige dieren. Verken verschillende routes door het bos, langs de vennen en op de heide en bewonder de mooiste plekjes van de provincie. Voor gezinnen is er een leuke route vol opdrachtjes en weetjes. Nog meer weten? Geef je dan op voor een excursie of activiteit en ga met de boswachter de natuur in.

Rolstoelvriendelijk

Het natuurgebied is ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is namelijk een speciaal rolstoelpad aangelegd van zo'n drie kilometer lang. Dit pad is ook geschikt voor wandelaars met een rollator of een kinderwagen. Ideaal: halverwege de route ligt boscafé Venkraai, een heerlijke rustplek om even op adem te komen. Hier is alleen geen invalidentoilet.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.