Space Expo: maak een tripje naar de Melkweg

Space Expo

Wubbo Ockels en André Kuipers zijn de enige Nederlanders die ooit de ruimte bezochten. Maar er is nóg een manier om een tripje naar de Melkweg te maken: Space Expo in Noordwijk! In dit bezoekerscentrum van ruimtevaartorganisatie ESA leer je alles over de ruimte en de bekendste astronauten. Vlieg nu naar Space Expo!

Reis langs sterren en planeten

Maak een reis langs verre planeten en prachtige melkwegstelsels in de tentoonstelling van Space Expo en bewonder de levensgrote maquette van de maanlanding, met een schaalmodel van de maanlander Eagle op ware grootte. Alsof je er zelf bij bent! Kom achter de nieuwe plannen om naar de maan en Mars te reizen en sta onder echte satellieten.

Op missie in het Museum

Ga ook op Missie in het Museum. Je volgt André Kuipers op een virtuele tour door Space Expo. Samen met wetenschapsjournalist Sander Koenen vertelt hij je alles over het leven in de ruimte. Een interessante ruimtereis voor volwassenen én kinderen. Kinderen vanaf zes jaar krijgen namelijk een missie toolkit mee om te trainen als een echte astronaut en om interessante opdrachten en experimenten uit te voeren. Aan het einde van hun training krijgen de jonge bezoekers een astronautendiploma en een originele Space Academy missiepatch!


Bekijk een echt ruimteschip

Tijdens de Missie in het Museum volg je een vaste route door Space Expo langs alle bijzondere pronkstukken van het museum. Wel eens een echte maansteen gezien? Hier kan het! Overal zie je voorwerpen die in de ruimte zijn geweest en weer op aarde zijn teruggekomen. Satellieten, vlaggen die wapperden op de maan en zelfs een echt ruimteschip: de Soyuz waarmee André Kuipers reisde. Ook zijn originele ruimtepak staat in Space Expo.

Leven in de ruimte

Altijd al willen weten hoe een astronaut slaapt, eet en leeft? Kuipers en Koenen vertellen je er alles over. Loop ook door het model van het ISS ruimtestation en zie het allemaal met je eigen ogen. Hoe de astronauten staand slapen in een slaapzak, de toiletten met stofzuiger en het prachtige uitzicht op de verre aarde.

Space Kids Party

Ben je tussen de zeven en twaalf jaar? Begin dan je kinderfeestje op aarde en eindig op de maan! Natuurlijk in astronautenpak. Doe samen een spannende ruimtespeurtocht en haal je astronautendiploma. Daar staan ook nog eens de handtekeningen van de Nederlandse astronauten André Kuipers en Wubbo Ockels op!

Space Expo in Noordwijk leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, feest of schoolreisje.

Zie zelf de aarde vanuit de ruimte! Foto: Space Expo.

André Kuipers voor de de Soyuz capsule waarmee hij in de ruimte is geweest. Foto: Space Expo.

Zie zelf de aarde vanuit de ruimte! Foto: Space Expo.

Zie zelf de aarde vanuit de ruimte! Foto: Space Expo.

Zie zelf de aarde vanuit de ruimte! Foto: Space Expo.

Zweven in het ruimtestation. Foto: Space Expo.

Zie zelf de aarde vanuit de ruimte! Foto: Space Expo.

Ontdek Jupiter, Pluto en andere planeten in de tentoonstelling. Foto: Space Expo.

Zie zelf de aarde vanuit de ruimte! Foto: Space Expo.

Verdien een Space Academy diploma! Foto: Space Expo.