Kasteelpark Born

Tussen de afgebrokkelde kasteelmuren slingert een aap van boom naar boom. Verderop scharrelt een stekelvarken en even later sta je oog in oog met een lynx. Wat vroeger een kasteel was, is nu een dierentuin vol exotische dieren. Wandel rond in Kasteelpark Born en geniet van de rust en de natuur in een sprookjesachtige omgeving.

Zodra je de hangbrug oversteekt, word je vrolijk begroet door de trompetzwanen in de gracht. Samen met de ganzen en eenden zwemmen ze een stukje met je mee. Een wandeling door Kasteelpark Born brengt je langs neusberen, alpaca's, stinkdieren, nandoes en tientallen andere dieren. Als je geluk hebt, worden ze net gevoerd. Stap in de volière en loop tussen fladderende vogels in duizenden prachtige kleuren. Ben je niet snel bang? In het Kriebelhuis maak je kennis met vogelspinnen, leguanen en salamanders.

Speelparadijs voor kinderen

Midden in Kasteelpark Born ligt een grote speeltuin met een trampoline. Slinger als een aap aan het klimrek of bouw je eigen kasteel in de zandbak. Vanaf de uitkijktoren zie je hoe groot het park is!

Kasteelpark Born in Born leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 6,75 p.p.), schoolreisje, themafeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kasteelpark Born: dierentuin in een eeuwenoude kasteelruïne