1

Loosduins Museum De Korenschuur




Het Loosduins Museum De Korenschuur

In het Loosduins Museum De Korenschuur in Den Haag wandel je door de geschiedenis van Loosduinen via voorwerpen, schilderijen en oude kaarten en informatie over het gebied, het tuinbouwverleden en het kasteel. Iedere zaterdag van de maand kun je met hulp van experts in genealogie op zoek gaan naar je familiestamboom met behulp van historische bronnen. Kom erachter waar je familienaam vandaan komt, wat je voorouders voor beroep hadden en waar ze woonden!

Loosduinen ligt op een heel interessante plek, waar lang geleden de Cananefaten en de Romeinen al woonden. Je ziet het allemaal in een vaste tentoonstelling en in een speciale tentoonstelling die twee keer per jaar wisselt. Ook de groei en bloei van de tuinbouw komt aan bod, met onder andere een verzameling historisch tuinbouwgereedschap.
Zo nu en dan organiseert het museum ook wandelingen en rondvaarten. En als groep kun je vragen om een eigen programma, inclusief activiteiten buiten het museum zoals een rondvaart.

Loosduins Museum De Korenschuur in Loosduinen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.loosduinsmuseum.nl

Loosduins Museum De Korenschuur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.