1

Het Huis van Alijn


-advertentiepositie-



Het Huis van Alijn

In het Huis van Alijn maakt de bezoeker in vogelvlucht een tijdreis door de eerste helft van de twintigste eeuw. Het gebouw zelf stamt uit de veertiende eeuw en is het enige bewaarde godshuis van Gent. Bezoek het Huis van Alijn en ontdek een schatkist vol duizenden objecten, documenten, foto's en films die het dagelijks leven in de 20e en 21e eeuw documenteren!

In het eerste deel van het museum kan worden kennisgemaakt met de historie van het gebouw. Vervolgens begint de reis door het dagelijkse leven van mensen in de vorige eeuw. Dankzij een grote collectie gebruiksvoorwerpen en curiosa krijgt de bezoeker een helder beeld van de toenmalige tijdgeest, gewoontes en gebruiken. Het beeld wordt versterkt met foto's, film- en geluidsfragmenten, die duidelijk laten zien hoe de samenleving zich in de twintigste eeuw ontwikkelde.

Het Huis van Alijn in Gent leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek huisvanalijn.be

Het Huis van Alijn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.