1

Museum Slag bij Heiligerlee
Museum Slag bij Heiligerlee

De Slag bij Heiligerlee betekende het begin van de Tachtigjarige oorlog. Een klein leger onder leiding van de graven van Nassau en de jongere broers van Willem van Oranje wist de Spanjaarden een nederlaag te bezorgen. Ga terug naar de zestiende eeuw, waarin de Tachtigjarige Oorlog begon. Een goede manier om je kennis van de vaderlandse geschiedenis weer eens op te frissen! Leer wat waar is over de Slag bij Heiligerlee en wat niet. Aan de hand van een film en presentatie van tekst en afbeeldingen ga je zelf op zoek naar wat de Slag betekende. Klopt het wel wat je leerde op school?

Naast de beelden en filmpjes vind je in het museum ook originele harnassen en wapens uit de zestiende eeuw. Voel zelf eens hoe zwaar zo'n harnas eigenlijk was! Haal buiten een frisse neus en loop door het gebied waar de Slag plaatsvond. Vind jij de sporen uit het verleden terug tijdens de beleefroute?

Museum Slag bij Heiligerlee in Heiligerlee leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museaheiligerlee.nl

Museum Slag bij Heiligerlee
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-