Museum van het Kaartspel & Bridge Museum
Museum van het Kaartspel & Bridge Museum

Al sinds de uitvinding van de speelkaart, vermoedelijk in China, worden kaarten gebruikt om mee te spelen. Ieder kaartspel kende zijn eigen spelregels en gebruiken. Zo vroeg Lord Sandwich om een gemakkelijke lunch die hij aan de kaarttafel kon nuttigen: de sandwich.... De museummedewerkers weten je nog veel meer van dit soort leuke, bijzondere weetjes en verhalen te vertellen! Zoals het verhaal over een kaartdoos dat van een zinkend oorlogsschip werd gered.

Ook vind je in het museum veel bijzondere voorwerpen rondom het kaartspel. Vanwege de grote populariteit van kaartspelen als Bridge, Whist en Poker maakten fabrikanten namelijk al snel van alles dat je bij het spel kon gebruiken. Troefaanwijzers bijvoorbeeld. Of ze zetten kaartsymbolen op voorwerpen, van vingerhoedjes, sieraden en stropdassen tot complete serviezen. En wat dacht je van bridgelucifers, bridgezeep, bridgekoffie of - jawel - bridgekroepoek?

Ga je met de auto naar dit leuke museum? Zet dan je navigatie op Zuster JC Croonhof, Leerdam. Daar kun je meteen ook parkeren.

 Bezoek www.bridgemuseum.nl

Museum van het Kaartspel & Bridge Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.