Landgoed Hackfort

Landgoed Hackfort

Landgoed Hackfort ligt bij het idyllische plaatsje Vorden en biedt de bezoeker een weldadige combinatie van cultuur en natuur! Ook op culinair gebied verrast het landgoed.

Een veertiende-eeuws kasteel met koetshuis, watermolen en imposante eikenlanen. Authentieke boerderijen met hooibergen, boomgaarden en bolle akkers. Bossen, houtwallen en kronkelende zandweggetjes. Maar ook aan de inwendige mens wordt op een historische manier aandacht besteedt. De historische kasteelmoestuin Hof van Hackfort voorziet brasserie De Keuken van Hackfort van heerlijke producten van het land. Kom het zelf proeven! De Keuken van Hackfort bevindt zich in het voormalige koetshuis. Het kasteel zelf is niet te bezoeken, maar je kunt er wel slapen in een van de vier vakantiesuites, of in de bruidssuite. Op zaterdag opent de watermolen de deuren.

Bij het kweken van allerlei lekkers komt heel wat kijken. Een groep enthousiaste vrijwilligers onderhoudt de Hof van Hackfort. Ze worden daarbij soms geholpen door begeleiders en bewoners van de zorgboerderijen van Urtica De Vijfsprong. Bezoekers kunnen iedere dag een kijkje nemen in de moestuin en van maart tot en met september ook groente en fruit uit de Hof kopen. Verser kan het niet! Op aanvraag zijn ook rondleidingen mogelijk.

Landgoed Hackfort in Vorden leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Landgoed Hackfort

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.