Museum Smedekinck
Museum Smedekinck

Bekijk de erfgoedkamer van de voormalige gemeente Zelhem en een stijlkamer met een compleet ingerichte ouderwetse boerenwoonkeuken. Wandel langs kleding uit vervlogen tijden, een oude bakoven, een waterput en bodemvondsten van de diverse opgravingen in en rondom Zelhem. Zelhem blijkt namelijk drieduizend jaar voor Christus een woongebied te zijn geweest.

Naast een boerderij is er een grote schuur, werktuigenloods, kruidentuin en Ludgerkerkje. Laatstgenoemde is een reconstructie van een kleine kapel die werd gebouwd in de tijd van Ludger, apostel van de Friezen en Saksen. In de stal van de boerderij leer je meer over Ludger in een expositie.

In de zomermaanden is er op donderdagmiddag een archeologische uitleg en op donderdagmiddag zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten. Tevens zijn er gedurende het seizoen tijdelijke exposities en speciale themadagen.

Museum Smedekinck in Zelhem leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Smedekinck
Foto: Museum Smedekinck © Betsy Maatkamp