1

Nationaal Park Oosterschelde
Nationaal Park Oosterschelde

Een bezoek aan Nationaal Park Oosterschelde staat voor een fascinerend weids uitzicht over dijken, schorren, slikken en inlagen. Land en water vinden elkaar. En dat trekt bijzondere vogels en andere dieren.

Het 35.000 hectare grote park ligt midden in de provincie Zeeland, tussen de eilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Sint-Philipsland, Noord-Beveland en Zuid-Beveland. Het is, op de Waddenzee na, het belangrijkste vogelgebied van Nederland. Ook de bruinvis, zeehond, schelpdieren en vissen met schilderachtige namen als snotolf en botervisje leven hier.

De Oosterschelde is de grootste van de Nederlandse Nationale Parken en natuurlijk het best te ontdekken met een boot. Maar je kunt ook wandelen door meerdere bijzondere gebieden. Of pak de fiets en fiets van oost naar west - of andersom - langs het water. Wil je echt weten wat er allemaal in het water leeft, ga dan duiken.

Nationaal Park Oosterschelde in Vrouwenpolder leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.np-oosterschelde.nl

Foto: Provincie Zeeland © Sky Pictures
Foto: Provincie Zeeland © Sky Pictures