Natuurgebied De Knokkert
Natuurgebied De Knokkert

Kom eens kijken in het bos dat rondom de oude hoeve van boer David Erasmus is aangelegd. Deze boer hield niet van nieuwe landbouwtechnieken. Hij deed zijn terrein in 1971 over aan Staatsbosbeheer. De ouderwetse boer heeft door zijn manier van beheer wel veel oude boeren landschapselementen nagelaten: essenhakhout bosjes, meidoornhagen en oude veedrinkputten. In Natuurgebied De Knokkert broeden water- en rietvogels. In de zomer zijn er 's avonds vleermuizen te zien. Het gebied is gratis toegankelijk.

Door De Knokkert loopt een beleefpad van zo'n 1,5 kilometer. Overal langs dit pad kunnen kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) klimmen, klauteren en spelen. Er staan zelfs speeltoestellen langs als huppelpalissaden, een spinnenwebnet om in te klimmen en een balanceerstam. Tijdens het wandelen kom je ook allerlei leuke denk- en doe-opdrachten tegen die te maken hebben met de natuur.

Natuurgebied De Knokkert in Cadzand leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Natuurgebied De Knokkert