Volkssterrenwacht Mercurius
Volkssterrenwacht Mercurius

Neem een kijkje in Sterrenwacht Mercurius. Bekijk de interessante meteorietencollectie of leer meer over het heelal in de expositie. Bij mooi weer is het mogelijk om een kijkje te nemen door de Carl-Zeiss telescoop met een diameter van 150 millimeter! Ook zijn er regelmatig interessante lezingen.

Ontdek het heelal

De expositie in Sterrenwacht Mercurius is helemaal gericht op het bevorderen van kennis over het heelal, maar ook over het weer op ons eigen planeetje. Ontdek ons zonnestelsel, leer alles over onweer en bliksems en zie hoe een tornado ontstaat in de tornadogenerator. Verdiep je in de relativiteitstheorie van Einstein en vind interessante details over de ruimtevaart. Wist je bijvoorbeeld al dat ze in Azië druk bezig zijn met grote ruimtevaartprojecten?

Bijzondere meteorieten

De grote meteorietencollectie alleen al is een bezoekje waard. Je komt er onder andere de grootste ijzermeteoriet tegen die ooit in Nederland te zien was. Met ook nog een gepolijst fragment, zodat je de binnenkant kunt bewonderen. Er ligt een steen van de vernietigende Park Forest meteorietenregen en een fragment van de Hoba, de grootste meteoriet ter wereld. Je ziet er zelfs fragmenten van een marsmeteoriet, dus echt marsgesteente! Zomaar voor je neus in Nederland.

Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek sterrenwacht-mercurius.nl

Foto: Sterrenwacht Mercurius © Arno Ottevanger.
Foto: Sterrenwacht Mercurius © Arno Ottevanger.