1

Museum Vaals
Museum Vaals

Een 'kleurrijke kijkdoos', zo noemt Museum Vaals de monumentale kloosterkapel De Esch. De tentoonstellingen van het museum vinden plaats in de monumentale kloosterkapel met prachtige, gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. En als dat nog niet genoeg indruk maakt, doen de gigantische heiligenbeelden dat wel. Het grootste beeld is bijna vier meter hoog.

Ook het bijbehorende park en het bos zijn prachtig om te zien. Hier vind je de oudste boom van Vaals en verschillende oude en moderne heiligenbeelden. Je kunt er heerlijk wandelen terwijl je veertien grote en indrukwekkende kruiswegstaties bewondert. Brand een kaarsje voor iemand in de Mariakapel in het park en schuif aan in museumcafé De Zwarte Madonna. Het café zit vol religieuze knipogen. Neem plaats op echte bidstoeltjes uit een nonnenklooster. Leuk detail: de bar bestaat uit twee altaren.

Museum Vaals in Vaals leent zich ook goed voor een schoolreisje, workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Museum Vaals.
Foto: Museum Vaals.
Foto: Museum Vaals.
Foto: Museum Vaals.