Landgoed Zuylestein
Landgoed Zuylestein

Landgoed Zuylestein ligt in een uniek historisch park. Dit park in renaissancestijl is namelijk nog helemaal intact en ziet er dus nog precies hetzelfde uit als eeuwen geleden in de zeventiende eeuw. Vlakbij de sterrenbossen ligt het landhuis. De prachtige inrichting maakt het landhuis tot een plaatje. Rondom het landhuis worden regelmatig verschillende rondleidingen en fietstochten georganiseerd. Zuylestein is een geliefde trouwlocatie. Ook is het mogelijk om te overnachten in de bed and breakfast.

Moestuin en bosvarkens

Bijzonder aan Zuylestein zijn de moestuin en bijbehorende landgoedwinkel. Nog steeds wordt hier fruit en groente verbouwd, wat verkocht wordt in de winkel. De moestuin stamt uit 1630 en is door de jaren heen gerestaureerd, maar in de stijl van toen gehouden. Een stukje verderop, in de bossen op het landgoed, hobbelen bosvarkens rond. Ze worden door medewerkers van het landgoed verzorgd en uiteindelijk wordt hun vlees in de landgoedwinkel verkocht. De varkens leven vrij in de bossen en zijn een soort natuurlijke onderhouders van de struiken in het bos.

Landgoed Zuylestein in Leersum leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.landgoed-zuylestein.nl

Landgoed Zuylestein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.