1

Agrarisch Museum De Lage Hof


-advertentiepositie-Agrarisch Museum De Lage Hof

Melken met machines en het land bewerken met een tractor? Vroeger ging dat lang niet zo gemakkelijk! Bij Agrarisch Museum De Lage Hof zie je hoe de boeren leefden en werkten tussen 1850 en 1950. In de monumentale herenboerderij van het museum stap je terug in de tijd. De kamers zijn nog net zo ingericht als vroeger, inclusief een uniek kantoor van de Boerenleenbank in de 'goeie' kamer. Precies zoals het vroeger ook het geval was.

In de schuren staan de historische machines en gereedschappen die op de boerderij werden gebruikt. Ook het karnhuisje en het bakhuis met steenoven zijn er nog. Kinderen rennen waarschijnlijk direct naar de dierenweide en de kippenren.

Van de wever tot de smid

Naast het boerenerfgoed kun je hier nog meer ambachten bewonderen. Bezoek de smederij, de timmerwinkel en de imkerij en bewonder het grote weefgetouw. Een aantal dagen per jaar zijn hier ook werkelijk de smid, wever, timmerman en imker aan het werk en wordt er gekarnd en gebakken tijdens de 'ambachten in werking dagen'.

Huiskamercafé

Even behoefte aan een rustmomentje tijdens je bezoek? Plof dan neer in het Huiskamercafé voor een hapje en drankje, of geniet op het terras van het zonnetje.

Agrarisch Museum De Lage Hof in Overasselt leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek buurderijdelagehof.nl

Agrarisch Museum De Lage Hof
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.