Operatie Market Garden bij Museum Bevrijdende Vleugels

Museum Bevrijdende Vleugels

Een museum met een indrukwekkend verhaal. Duik in de historie en ga terug naar de gebeurtenissen in de periode 1930 tot 1945. Het museum vertelt je het verhaal van bezet Nederland in de Tweede Wereldoorlog, Operatie Market Garden en de bevrijding. Welkom in Museum Bevrijdende Vleugels, waar de geschiedenis tot leven komt!

Operatie Market Garden

In de omgeving van dit museum is vroeger veel gebeurd. In september 1944 was de lucht hier bezaaid met zweefvliegtuigjes en landden er duizenden Amerikaanse militairen als parachutist. Dat gebeurde ook op andere plaatsen in Zuid-Nederland. Deze actie werd Operatie Market Garden genoemd, en het luidde het begin in van de bevrijding van Nederland. Het museum ligt op datzelfde terrein, en in de hallen worden nu verhalen van toen verteld: bezetting, onderdrukking en uiteindelijk ook bevrijding.

Authentiek

De verhalen van vroeger worden geïllustreerd met authentiek militair materieel en prachtige diorama's. Hier staan bijzondere voertuigen, er is een 3D-film te zien en foto's. Voel je een echte piloot en maak een simulatievlucht! Een leuk, maar ook leerzaam dagje uit. Er zijn dan ook geregeld schoolkinderen te gast.

Battlefield Tour

Om de geschiedenis nog dichterbij te laten komen, biedt Wings of Liberation ook begeleide tours aan, een zogeheten battlefield tour van een dag lang. De tocht voert naar het eerste deel van de corridor (die Hell's Highway werd genoemd) vanaf Joe's Bridge in Lommel Barrier aan de Belgisch-Nederlandse grens. Operatie Market Garden wordt elk jaar in september herdacht tijdens het evenement Remember September. Dan zijn er een week lang activiteiten en herdenkingen.

Museum Bevrijdende Vleugels in Best leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 8,45 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels