1

Vlindertuin Vlindorado


-advertentiepositie-Dwaal tussen de betoverende vlinders van Vlindorado

In de tropische wildernis van Vlindorado vliegen de mooiste vlinders rond, in alle kleuren van de regenboog. Hier kun je zelfs de grootste vlinder van de wereld uit zijn pop zien komen, de Atlasvlinder! Maar loop je ook midden tussen bijzondere tropische vogels.

Vlinders op je hoofd!

Letterlijk, want de vlinders in Vlindertuin Vlindorado komen gewoon naar je toe als je rustig bent. Een prachtige ervaring wanneer zo'n mooie vlinder op je hand of arm gaat zitten. Net zo leuk is het om rond te speuren op alle mooie plekjes in deze tropische wildernis. En opeens bij een van de prachtige bloemen een bijzondere vlinder te ontdekken. Meer weten over de vlinders? Volg dan de gratis speurtocht, leuk voor jong en oud. Zo kom je er meteen achter hoe vlinders leven en wat ze eten.

In de rupsentuin

Een bijzonder onderdeel van Vlindorado is de rupsentuin. Wie goed kijkt komt hier geheid rupsen tegen. Sommige vallen amper op met hun schutkleuren, andere zijn net zo mooi gekleurd als de vlinders. Je vindt er ook vlinderpoppen en vlindereitjes. Tip: de eitjes hangen meestal aan de onderkant van de bladeren.

Naar de poppenkast

Bezoek zeker ook de poppenkast vol vlinderpoppen. Gaaf om te zien hoe een vlinder uit zo'n pop kruipt. Als je geluk hebt zie je zelfs de enorme Atlasvlinder. Die is met zijn vleugels uitgespreid zo groot als een stoeptegel! Helaas leeft deze vlinder maar tien dagen.

Via een aparte sluis kom je in de tuin met tropische vogels. Hier vliegen indrukwekkende witwangtoerako's vrij rond en lopen kleurige roul rouls. Als je goed kijkt ontdek je nog meer vogels, zoals de prachtig gekleurde bourke, elegant en splendid parkieten.

Leuk: je mag de vissen voeren

Vlindorado is een paradijsje voor kinderen. Ze kunnen als echte ontdekkingsreizigers op speurtocht gaan. Spelen in de speeltuin met speelhuisjes, pal naast het terras. En de vissen en schildpadjes voeren met het speciale voer dat bij de ingang te koop is. Wie durft van stapsteen naar stapsteen te springen in de vijvers?

Met een groep op pad? Bekijk de verschillende arrangementen en combineer een bezoek aan Vlindorado met een lunch, rondleiding, workshop of zelfs een boottochtje of rit met de paardentram. Ook leuk: bezoek hun Indoor Adventure Minigolf.

Vlindertuin Vlindorado in Waarland leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,95 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.vlindorado.nl

Kom de vissen voeren. Foto: Vlindertuin Vlindorado
Kom de vissen voeren. Foto: Vlindertuin Vlindorado
Vlinder op je hand! Foto: Vlindertuin Vlindorado
Vlinder op je hand! Foto: Vlindertuin Vlindorado
Vlinders in alle kleuren. Foto: Vlindertuin Vlindorado
Vlinders in alle kleuren. Foto: Vlindertuin Vlindorado
Pronken in zwart-wit. Foto: Vlindertuin Vlindorado
Pronken in zwart-wit. Foto: Vlindertuin Vlindorado