Botanische Tuin Jochumhof

Botanische Tuin Jochumhof

Ontdek de Botanische tuin: struin tussen de unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen. Strijk neer in het Grandcafé met haar gezellige inrichting of geniet op één van de terrassen van koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai.


De tuin is vernoemd naar Pater Jochum, die de tuin startte om het biologieonderwijs concreet te maken. Later werd de tuin uitgebreid met onder meer een kruidentuin, heemtuin, mediterrane kas en geurtuin. Vanuit de botanische tuin gaat een wandelpad terug naar het dorp. In het Grandcafé, aan de voet van de Maas, komt net als in de rest van de tuin het mooiste en bijzonderste uit alle werelddelen bij elkaar: een kruidenierswinkelinrichting uit 1880, stoeltjes uit een oude Limburgse kroeg, tafeltjes uit India, een Italiaanse espressomachine en de beste vlaaien uit de wijde omtrek.

Botanische Tuin Jochumhof in Steyl leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Botanische Tuin Jochumhof

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.