1

Museum Klooster Ter Apel
Museum Klooster Ter Apel

Klooster Ter Apel is een prachtig oud gebouw met een rijke historie. Ervaar de rust en stilte binnen de kloostermuren en geniet van wisselende kunstexposities. Het Museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis & Religieuze Kunst heeft bijzondere vaste en wisselende tentoonstellingen van iconen, schilderijen en beelden. Wandel door de indrukwekkende gewelven en laat het voormalige kloosterleven op je inwerken. Kom tot rust in de kruidentuin en leer meer over geneeskrachtige kruiden die de monniken vroeger ook gebruikten. In de Kloosterwinkel vind je hebbedingetjes en lekkernijen die te maken hebben met het kloosterleven.

Het Klooster biedt een vaste collectie schilderijen van Henk Helmantel in de Priorkamer en Subpriorkamer van het Klooster. Ook is er op de eerste etage een collectie iconen van beeldend kunstenaar Theo Berends uit Nieuw-Amsterdam. Klooster Ter Apel is een officiële trouwlocatie van de gemeente Vlagtwedde. Het klooster biedt ook educatieve programma's aan basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Museum Klooster Ter Apel in Ter Apel leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.kloosterterapel.nl

Museum Klooster Ter Apel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-