Veenpark
Veenpark

De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn nog elke dag aan het werk in het Veenpark. In dit museumpark kunnen bezoekers rijden en varen door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving.

In het Veenpark rijden en varen bezoekers door een stukje historie met plaggenhutten, oude ambachten en een oud kerkhof. Ook binnen is er veel te zien, bijvoorbeeld de expositie Veenomenale Hondsrug (400 vierkante meter). In het grootste museum van Nederland is het heerlijk wandelen, maar er is ook voldoende 'openbaar vervoer'. Door het museumpark lopen twee smalspoortrajecten en vele kilometers bevaarbaar kanaal. Vanwege de vele attracties is het park ook geschikt voor jonge bezoekers. Voor groepen zijn diverse arrangementen. Het park is ook als trouwlocatie beschikbaar.

Veenpark in Barger-Compascuum leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje, themafeest, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Veenpark